Майже 44 млн користувачів залишаться без iOS11

На початку червня на конференції WWDC 2017 Apple анонсує нову програмну платформу iOS 11.
      На превеликий жаль, власники смартфонів iPhone 5 і iPhone 5c, планшетів iPad mini 2 і iPad 4, а також плеєрів iPod touch 6G, не зможуть
розраховувати на оновлення до нової ОС . В iOS 11 компанія вирішила відмовитися від підтримки 32-бітних пристроїв для наступного великого оновлення системи. Спочатку передбачалося, що це станеться вже в iOS 10.3.2, так як перша бета-версія не була доступна для таких iPhone і iPad. Але другу тестову збірку користувачі все ж змогли встановити. Якщо спочатку це виглядало як випадковість, то тепер все набуває рис закономірності. За оцінками аналітиків, з релізом iOS 11 близько 43,7 млн ​​користувачів iPhone 5 і iPhone 5c не зможуть отримати це оновлення. 
      У той же час, у разі застарілих гаджетів це не є такою вже й поганою новиною, так як свіжі програмні релізи часто помітно гальмують роботу пристроїв і це негативно позначається на автономному режимі. iOS 11 призначена для iPhone і iPad з процесорами останнього покоління. Спроби зробити цю редакцію сумісною зі старими iPhone і iPad неминуче привела б до проблем. Apple довелося б створювати для цих пристроїв окрему версію ОС, ефективно обслуговується застарілим залізом. Будуть власники 32-бітних iPhone купувати нові моделі на зміну застарілим, перейдуть на Android або зможуть прожити без оновлень? Компанії з Купертіно варто сподіватися на перший варіант, який допоміг би підвищити продажі смартфонів. В інших випадках ринкова частка гаджетів Apple буде зменшуватися.

Коментарі

Популярні публікації